KÉRDŐÍVES FELMÉRÉSEK – Prime Rate
Sign in

KÉRDŐÍVES FELMÉRÉSEK

Egyes munkakörök esetében előzetes felmérések elvégzését kérjük. Ezek a vizsgálatok azt a célt szolgálják, hogy fel tudjuk mérni, a jelöltnek milyen fejlesztési igényei lehetnek a foglalkoztatása esetén. Az alábbiakban az elérhető vizsgálatok rövid leírását találod, és a linkek segítségével ki is töltheted ezeket.

PIK: Pszichológiai Immunrendszer Kérdőív

Kutatások bizonyítják, hogy aki erős pszichológiai immunrendszerrel rendelkezik, az jó közérzettel, magas pszichológiai jólléttel, magas élettel való elégedettséggel és sok flow-élménnyel rendelkezik. Ha a pszichológiai immunrendszerünk jól működik, nem beszélünk patológiákról, akkor egészség jellemző ránk. Az elmélet az egészségpszichológiai szemlélethez hűen az egészséges működésből indul ki, és a fejlődésre való képességet emeli ki. Azáltal, hogy tudatában vagyunk a fenti személyiségtényezők működésének fontosságával, tudatosabban figyelhetünk rájuk, és akár tudatosan fejleszthetjük is azokat.

KITÖLTÖM A PIK KÉRDŐÍVET

COPING: A stressz megküzdési stratégiák vizsgálata

A megküzdés (coping) leginkább elfogadott definíciója, hogy „megküzdésnek tekinthető minden olyan kognitív vagy viselkedéses erőfeszítés, amellyel az egyén azokat a külső vagy belső hatásokat próbálja kezelni, amelyeket úgy értékel, hogy azok felülmúlják vagy felemésztik aktuális személyes forrásait”. Ha egyszerűsíteni akarjuk ezt a definíciót, akkor úgy beszélhetünk a megküzdésről mint kognitív és viselkedéses erőfeszítésekről, amelyek segítségével kezelhetővé válik a pszichés stressz hatása.

KITÖLTÖM A COPING KÉRDŐÍVET